Rólunk

A GYIK

A 2015. szeptember 1-jétől újrakötött szerződés értelmében, az Universitas Fidelissima Kft. ismét határozatlan időre megkapta a GYIK Rendezvényház üzemeltetési jogát. Ennek értelmében az intézmény közművelődési jelleggel működő vállalkozás.
Az elsődleges célt, miszerint a magyar kultúra hagyományait megerősítjük, értékeit megóvjuk, ápoljuk; valamennyi korosztálynak (kicsiknek és nagyoknak egyaránt) igényes programokat nyújtunk; ma is tovább szeretnénk folytatni.

Kötelezettségeinket tekintve tevékenységünk egyértelmű: törekszünk az igényes szórakoztatás és az értékteremtés megfelelő összhangjára.

A Ház életében továbbra is szerepet játszanak a sportot, az egészséges életmódot célzó rendezvények, bálok, céges rendezvények stb. Az elmúlt évtized alatt sikerült visszaadni az intézményt - programjainkon keresztül - a város polgárainak, civil szervezeteinek, egyesületeinek, családoknak, gyermekeknek, fiataloknak, különféle társadalmi csoportoknak. Helyet kínáltunk vállalatoknak, iskoláknak, egyedi és időszakos, valamint rendszeres előadásoknak, kiállításoknak. Lehetőséget biztosítottunk mindenkinek, aki olyan rendezvény megtartására igényelte az épületet, amely nem ellenkezett a Ház profiljával. A szerződésünk értelmében, a Házban nem fogadtunk sem vallási, sem politikai rendezvényt.

Célunk és kötelességünk megtartani Sopron, közkedvelt közösségi színterét. Ennek elérése céljából, illetve a jövőbeni megmaradás érdekében a rendezvényekre és a csoportokra fogunk fókuszálni. Szorosabb együttműködést szeretnénk Sopron város csoportjaival, intézményeivel, szervezeteivel. Törekszünk, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk egymás felé. Bármi történjen is a jövőben akár a világjárvánnyal kapcsolatban, ismerjük fel, hogy mi soproniak, egymásért vagyunk. Legfőbb feladatunk, hogy megőrizzük az eddigi színvonalas produkciók sorát, miközben igyekszünk megfelelni az újabb és újabb közönségigényeknek, melyeket a soproni kultúra kedvelő közönség támaszt irányunkban.
Egy produkció, lehet az bármilyen jól kimunkált, megtervezett, jól működő, ha nincs mellette a közönség. Együtt elérjük, hogy a több évtizede működő GYIK Rendezvényház ne csak hatékonyan működjön, hanem eredményesen is.