Vezetői utasítás

2020.09.01

Vezetői utasítás

a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, a járványügyi készültség ideje alatt, a vonatkozó jogszabályok betartásával.

Az intézmény területén zárt térben a szájmaszk használata a Látogatók és a munkatársak részére egyaránt kötelező. A Ház dolgozói kötelesek figyelmeztetni azokat, akik egyáltalán nem vagy nem szabályosan (orrot és szájat eltakarva) hordják a maszkot. Aki a szabályokat megszegi, szabálysértést követ el és kivezethető.

Az irodákban és az intézmény teljes területén az ügyintézések kapcsán az intézményt látogatók és a Ház munkatársai számára egyaránt kötelező a szájmaszk viselése.

A takarító munkatársnak az intézmény főbejáratánál kihelyezett kézfertőtlenítő tartály kézfertőtlenítő folyadékkal való folyamatos feltöltéséről minden nyitvatartási napon gondoskodnia kell. A takarító az intézmény reggeli nyitását követően, minden kézzel érintkező felületet (pl: kilincsek, korlátok, csaptelepek, székek, asztalok stb.) fertőtlenít. A folyosók, közösségi terek, mosdók vírusölő szerekkel való fertőtlenítő tisztítását naponta - az igénybevétel szerint naponta többször is - szükséges elvégezni. A rendezvények előtt és a rendezvények után minden esetben el kell végezni a fertőtlenítő tisztításokat.

A HÁZ dolgozói a számítógépek, billentyűzetek és egerek fertőtlenítő tisztítását az igénybevétel előtt és után is elvégzik.

A munkatársak, a látogatók által használt eszközök (pl.: székek, asztalok) mozgatását követően tisztítsák meg kezüket fertőtlenítővel.

A munkatársak minden olyan digitális, számítástechnikai és hangtechnikai eszközön végezzék el a fertőtlenítő tisztítást, amelyet használnak vagy használatba adnak.

Fokozott figyelemmel el kell végezni a közösségi terek, termek szellőztetését a termek igénybevétele előtt és után is.

A GYIK Rendezvényház teljes területén mindenkinek - lehetőség szerint - ügyelnie kell az egymástól való, ajánlott (1,5m) védőtávolság megtartására!

Az intézményt csak tünet-és lázmentes, magát egészségesnek érző vendég és munkatárs látogathatja, veheti igénybe szolgáltatásait, vehet részt a rendezvényeken.

Az Intézményben terembérleti szolgáltatatást igénybe vevők, civil szervezetek, közösségi csoportok vezetői felelősek az adott csoporton belül a kötelező szájmaszk használatáért és az aktuális járványügyi rendelkezések, szabályok betartásáért.