Közlemény

2020.08.24

Közlemény

Betuker Botond, 2020. június 18-án, vette át a GYIK Rendezvényház szakmai vezetését. Nős, két gyermek édesapja. Kommunikációs szakember és andragógus-művelődésszervező diplomákkal rendelkezik. 20 éve kezdett el tevékenykedni Sopron kulturális életében.

- Jó érzéssel tölt el a tény, hogy jó kezekből vehettem át a rendezvényház vezetését és kezdhetem meg munkámat. Hálás vagyok az életnek, hogy mindig lehetőségek elé állít, amelyben bizonyíthatok - emelte ki közleményében Betuker Botond.

- Komoly munkát fordítottunk a 2020-as évi programok újraélesztésére. A pandemia által megállított és elhalasztott programokat újraszervezzük és aktualizáljuk. A világjárvány miatt folyamatosan változó protokoll szerint, arra összpontosítunk, hogy biztosítani tudjuk a soproni kultúra szeretőknek a szórakozási lehetőséget -részletezte a szakmai vezető, aki a műsortervet is ismertette.

" Ha újra közbe nem szól a járvány, Sopronban köszönthetjük többek között Presser Gábor önálló szerzői estjét, Ördög Nórát és Nánási Pált. Továbbra is helyet adunk a Dumaszínház népszerű műsorainak. Előadást fog tartani Dr. Csernus Imre, Bagdy Emőke és újból színpadra lép Csányi Sándor, valamint Bödőcs Tibor humorista. A gyermekeket sem hagyjuk ki a sorból: nagyon várjuk Vukot és a népszerű Kicsi Gesztenye showműsort. Újdonságként szerepelnek a TRACCS beszélgetős estek, amelyek keretén belül ellátogat hozzánk Dr. Zacher Gábor, Győrfi Pál, Jakupcsek Gabriella is. Nálunk ünnepli jubileumát az 50. Ásványbörze."

Szeptember elejétől újra birtokba vehetik a házat az érdeklődők. Kezdésként, szeptember 3-4-én, ellátogathatnak a GYIK Rendezvényházban és környékén megvalósuló Reneszánsz napokra, valamint szeptember 5-6-án, egzotikus madarakat csodálhatnak meg a 12. Madárkiállításon.

- Célunk és kötelességünk megtartani Sopron, közkedvelt közösségi színterét. Ennek elérése céljából, illetve a jövőbeni megmaradás érdekében a rendezvényekre fogunk fókuszálni.Szorosabb együttműködést szeretnénk Sopron város csoportjaival, intézményeivel, szervezeteivel. Célunk, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk egymás felé. Bármi történjen is a jövőben akár a világjárvánnyal kapcsolatban, ismerjük fel, hogy mi soproniak, egymásért vagyunk. Legfőbb feladatunk, hogy megőrizzük az eddigi színvonalas produkciók sorát, miközben igyekszünk megfelelni az újabb és újabb közönségigényeknek, melyeket a soproni kultúra kedvelő közönség támaszt irányunkban. Egy produkció lehet az bármilyen jól kimunkált, megtervezett, jól működő, ha nincs mellette a közönség. Érjük el együtt, hogy a több évtizede működő GYIK Rendezvényház ne csak hatékonyan működjön, hanem eredményesen is! - áll a vezető közleményében.